Храмове свято в Бердичівському Санктуарію

«Краса, яка в повноті розцвіла любов’ю». Так про Богородицю Марію проповідував у Всеукраїнському Санктуарії в Бердичеві Архієпископ Мечислав Мокшицький – Митрополит Львівський з нагоди храмового свята парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії.

Численна спільнота парафіян у піднесеному настрої привітала видатного гостя, адже до радості самого свята приєдналася вдячність для Владики. Спільнота згадувала, як Митрополит Мечислав від імені Конференції Єпископів України у 2011 році проголосив наш храм Всеукраїнським Санктуарієм Матері Божої Святого Скапулярію. 9 червня 2012 року здійснив повторне освячення нашого храму після закінчення його реновації та у 2014 році обдарував нашу святиню мощами святого Йоана Павла ІІ. Отець Архієпископ піклується про поширення пошани Матері Божої Бердичівської як в нашій країні, так і в інших країнах світу. На його запрошення прибувають на головне свято до Матері Божої Бердичівської знамениті представники духовенства Вселенської Церкви.
Від імені всіх парафіян теплими словами та традиційним короваєм привітали Владику представники молоді, а міський голова Василь Костянтинович Мазур вручив квіти та висловив радість із приводу прибуття достойного гостя.
В урочистій відправі біля вівтаря крім отців босих кармелітів співслужили отці зі Львівської дієцезії: Андрій Леговіч, Вєслав Дорош, а також священники з Бердичева: настоятель парафії св. Варвари отець Роман Савицький та настоятель греко-католицької парафії св. Йосафата отець Іван Цихуляк.
Як нагадування про те, що Урочистість відбувається в Році Святості Подружжя та Сім’ї, під час процесії з дарами Архієпископу було передано ікону Матері Божої Бердичівської із проханням дарувати її подружній парі, яка перша в новому році складе таїнство подружжя у Львівській катедрі. Після закінчення Літургії Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці пан Дамян Цярцінські виразив довіру Матері Божій Бердичівській, під чию опіку прибігали віряни під час переслідувань і надалі в ці нелегкі часи моляться про материнський захист у Непорочної Діви Марії. Найкраще радість виявляли діти та міністранти, які після Літургії оточили достойного гостя, просячи благословення.
о. Рафал Мишковський
фото - Максим Железницький