Нові священники та диякон в дієцезії

В суботу, 17 жовтня, в Конкатедральному Храмі св.Олександра, в Києві, відбулося рукоположення в пресвітери і диякона семінаристів Дієцезіальної Місійної Семінарії «Redemptoris Mater», яке очолив Його Преосвященство єпископ-ординарій Віталій Кривицький. Рукоположення в пресвітери отримали Миколай Єрмаков (Білорусь) і Звонімір Шесніч (Хорватія), Педро Зафра Гомес-Лімон (Іспанія) в диякона. За цих незвичайних обставин, попри ніякі перешкоди, разом з нами розділили цю радість батьки Звоніміра і Педро, а також брати з Неокатехуменальних спільнот, натомість ті, що не могли бути присутніми, доєднались до нас через трансляцію телебачення EWTN.


Завдяки цій Урочистості ми могли насправді досвідчити Боже провидіння і те, що Він є вірний, тому що не дивлячись на наші слабкості, гріхи і падіння вибирає для себе тих, яких Він захотів. Саме це на проповіді, звертаючись до наших братів, підкреслив отець-єпископ: "Якщо хтось вважає, що слабкість нічого не може, то треба сказати – може, вона може говорити про любов. Слабкість може любити, якщо вона не спроможна щось зробити, але спроможна чинити ці кроки любові."

Дякуємо Богу за Його безмірну любов і вірність, які проявилися в цьому дарі рукоположення наших братів, які були "взяті з люду для люду". Огортаємо нашою молитвою нововисвячених пресвітерів і диякона, які служитимуть для Київсько-Житомирської Дієцезії і для всієї Вселенської Церкви.

сем. Роман Дмитришен і Сергій Тірпак