Парафіяльний відпуст св. Франциска в Києві

4 жовтня 2020 року в парафії св. Франциска Асізького урочисто відзначали парафіяльний відпуст. Це єдина парафія в м. Києві, яка не має власного приміщення. Минуло 20 років від заснування парафії. Весь цей час настоятелі разом з парафіянами докладали великих зусиль, щоб побудувати власний храм. І хоча є земельна ділянка, до цього часу є непереборні перешкоди від  місцевих мешканців та від міської влади, щоб в цьому місці можна було розпочати будову храму. Тому парафія збирається на богослужіння в найманих приміщеннях, змінюючи їх в залежності від обставин.

Як на початку Святої Меси зазначив настоятель о. Августин Сіцінський, ми збираємося в цьому підвальному приміщенні, як перші християни.
Святу Месу очолив Єпископ Помічник Київсько-Житомирської дієцезії Олександр Язловецький. В проповіді Єпископ Олександр звернув увагу на три чесноти св. Франциска, які сьогодні як і колись, є надзвичайно актуальні та потрібні для християнського життя. Це покора, вбогість та стигмати св. Франциска, як він зносив страждання.

Після проповіді брати і сестри Третього Ордену Світський  св. Франциска відновили свої обітниці.




Парафія св. Франциска жива і згуртована і не втрачає надії на отримання відповідної ділянки та побудову власного храму.

С. Людмила Саганівська