Completion of the Jubilee Year of the Fatima Revelations in Dovbish

На завершення Ювілейного року Фатімських об’явлень в санктуарій Матері Божої Фатімської в Довбиші, приїхало більше тисячі людей з усієї України. Крім дієцезіан були також парафіяни з Рівного, Луцька і Одеси. Молитовне очікування почалось вже від ранку. Молитва розарію, можливість сповіді, свідчення волонтерів Радіо Марія. Як це буває в нашому житті – не все можна запланувати. І через дорожній затор приїзд єпископа Віталія Кривицького відтягнувся на годину. Але в домі Матері не буває сумно чи скучно. В храмі лунали пісні та молитви, бо кожен хто приїхав на свято, мав не одну інтенцію, яку приніс до Найкращої Мами.  

Перед брамою храму достойного Гостя зустрічав о. кустош Санктуарію Вальдемар Павелець. Очолив урочисту Святу Месу єпископ Віталій у співслужінні зі священиками.   

 

Під час проповіді єпископ ділився своїми переживаннями та роздумами. В час, коли Україна переживає свої страждання, коли терпить від болю та війни – ми, віруючі, маємо бути «захисниками», «помічниками», щоб своїми молитвами огортати важкі справи не тільки власні, але й Батьківщини. Щоб випрошуючи і вимолюючи благодатей, бути як слуги з сьогоднішньої Євангелії, які зроблять все, як скаже нам Господь. 

     

Після Причастя, вже традиційно, процесія з фігурою Матері Божої вирушила вулицями містечка. Молитва на святому Розарії, роздуми над таємницями життя Ісуса і Марії – все це укріплювало віру, що ми не самі, що ми можемо спричинитись до змін на краще, і що Господь не залишає своїх дітей. Попри всі прогнози синоптиків, які заповідали дощ – Господь благословив і з погодою – ясне осіннє сонце прикрасило молитовну процесію.  

Повернувшись до храму і отримавши благословення єпископа, всі присутні могли вшанувати реліквії Фатімських дітей. А перед поверненням до своїх домівок, гостинні мешканці Довбиша приготували свою фірмову страву - бігос, підкріплюючи сили паломників.