Адвентові реколеції у Ворзелі

З 11 по 13 грудня в парафії св. Йоана Павла ІІ у Ворзелі відбулися Адвентові реколекції, які проголошував отець Бенедикт Крок OCD. «Хто ти є?» ­­— саме цими словами Євангелії почалася недільна проповідь. Спершу отець-реколекціоніст звернув увагу на постать Йоана Хрестителя, який, будучи Предтечею Господа, найперше вказував на Месію, а не на себе. Так само має бути і у житті кожного віруючого: не вказувати на себе, а нести іншим Господа.
Наступною темою, яку підійняв отець Бенедикт, була тема чеснот. Як мало ми знаємо чеснот! Чи кожен з нас зможе назвати хоча б десять? Як легко нам критикувати близьких, родичів, священників, сестер, єпископів чи Папу. Можна з певністю сказати, що той, хто цим займається, має проблеми у своєму домі. Але як насправді тяжко бути милосердним, справедливим, добрим… «Збирайте чесноти, а не гроші» — цим закликом наголосив важливість чеснот у нашому житті.

На закінчення ж закликав радіти, бо Господь вже близько і Він може прийти до тебе кожної миті! «Рівняйте дорогу Господню».

кл. Ярослав Хмарський