День вдячності за срібний ювілей священства

27 грудня став для парафії св. Вацлава в Житомирі величезним святом вдячності Богу за дар 25-річчя священства настоятеля о. Віктора Маковського.
Ісус Христос, як Найвищий і Вічний Священник першим віддав себе, як спасенна жертва. І сказав нам брати участь у переживанні цієї жертви. Тому, під час останньої вечері Ісус взяв хліб і вино роздав своїм учням, і заповів чинити це до кінця світу. Таким чином Бог жертвує себе людям. Через служіння священників ми можемо брати участь в цій великій тайні любові, яку Бог має до людини.
В цей день величезна кількість парафіян, багато священників та гостей зібралось, щоб разом дякувати Богу за 25 років служіння о. Віктора, за всі благодаті, які отримали від Ісуса через служіння отця Віктора Маковського та просити Бога про необхідні благодаті для достойного ювіляра.






Урочисту Святу Месу очолив єпископ Станіслав Широкорадюк, який 25 років тому, разом з єпископом Яном Пурвінським уділяли свячень о. Віктору в Житомирському храмі святої Софії, а також співслужив єпископ Віталій Скомаровський з Луцька. Прибули також представники Православної Церкви України, протестантський пастор Олександр Дехтяренко.

В проповіді єпископ Станіслав зазначив, яким великим даром є дар священства, які незбагненні дари дав в руки священників Господь, і як важливо дбати про неймовірний дар священства.





На завершення святої Меси пролунав подячний гімн «Тебе Бога прославляєм» та багато теплих привітань від гостей, дітей, молоді та парафіян. Не обійшлось без традиційного "Sto lat", яке заінтонував єпископ Станіслав, а весь храм підхопив у сердечному співі слова побажання. 


Після урочистого святкування, зворушений о. Віктор, дякуючи всім за свято, просив про молитву, щоб до кінця життя залишався вірним священником Господа.