Формаційна зустріч сестер- монахинь у Ворзелі

Як квіти різних кольорів та ґатунків роблять поле прекрасним та різнобарвним, так різні згромадження  і ордени в дієцезії збагачують її своїми харизмами та дарами. А щоб укріпитись силою до служіння, потрібно постійно формуватись та відновлюватись. Саме з такою метою, 19 листопада, до Вищої Духовної Семінарії  у Ворзелі приїхало майже 50 сестер з цілої дієцезії.
На початку зустрічі о. Даниїл Ботвіна OFM, який був відповідальний за організацію цієї зустрічі, пригадав зібраним сестрам про слова Папи Франциска, в яких Папа звертається до богоспосвячених осіб у своєму посланні.
Перше, на що Папа Франциск наголосив у своєму посланні, це необхідність, щоб богопосвячені особи поглянули на минуле із глибокою вдячністю.
Другий аспект, на який звертає увагу Папа, є те, щоб богопосвячені особи із захопленням жили сьогоденням. Папа пригадав, що для засновників та засновниць монаших і чернечих спільнот абсолютним правилом було Євангеліє, а усі інші правила були лише Його відображенням та засобами для того, щоб жити Ним у повноті; ідеалом для них був Христос, і вони намагались бути з’єднані із Ним.
Третє, про що пише Папа, це  звернення уваги на необхідність дивитись у майбутнє з надією. Знаємо про проблему зменшення покликань до богопосвяченого життя, але саме у такому стані непевності здійснюється наша надія, що живиться словами Спасителя: «Не бійся…, бо я з Тобою». Тут йде мова про надію, яка не ґрунтується на кількості чи дієвості покликань, але на Христі, на Якого ми поклали нашу надію і для Якого нема нічого неможливого. Така надія не розчаровує! Папа закликав не піддаватися спокусі щодо кількості та ефективності, а особливо, щодо уповання на власні сили.

Після першої конференції сестри мали зустріч з психологом, психотерапевтом Олегом Следь, який поділився своїм досвідом та аспектами розвитку та функціонування жінки.


Кульмінацією зустрічі була Свята Меса, яку очолив єпископ Віталій Кривицький.

Наступним, дуже приємним і теплим пунктом програми, стала зустріч сестер з єпископом Віталієм Кривицьким. Під час розмови єпископ хотів почути питання та очікування сестер, а також, висловив прохання, щоб сестри були «матерями» там, де Господь їх поставив в даному моменті – в тій парафії, де служать, у спільноті, серед людей, до яких посилає їх Провидіння.  Майже дві години спілкування пролетіли непомітно.

Повертаючись до своїх домівок, щоб творити єдність та нести любов, не було тих, які б виїжджали зі стін Ворзельської семінарії ненаповненими новими силами.