Храмове свято в м. Боярка

Для всіх це свято має різне значення: хтось у цей день уперше приступив до Святого Причастя та свідомо визнав Господа своїм Богом, хтось пізнав Таїнство Миропомазання та отримав  в повноті дари Святого Духа, а для когось це просто чергова неділя, але для парафіян міста Боярка цей день є особливим.

20 травня вся парафія Зіслання Святого Духа з міста Боярка разом духовно переживала це визначне свято, адже саме в цей день ми святкували храмове свято та двадцяту річницю створення спільноти. Наша невеличка каплиця була переповнена людьми: прихожанами, гостями із сусідніх спільнот, а також священниками, які прибули на відпустову Месу. Святу Євхаристію очолив єпископ Віталій Кривицький Ординарій Київсько-Житомирської Дієцезії, якому співслужили наш настоятель о. Роман Безшкурий, секретар єпископа о. Матеуш Адамскі і провінціал домініканців о. Яцек Дудка. До молитви доєдналися отці кармеліти о. декан Бенедикт Крок та о. Віталій Козак. Кожен був відповідальний за свою функцію в організації свята: спочатку жінки готували канапки та солодкий стіл, тоді як чоловіки разом з настоятелем парафії отцем Романом Безшкурим виставляли хоругви та закінчували останні приготування. Каплиця чиста та прикрашена квітковими композиціями, подвір’я виметене та повсюди розставлена зелень. І ось, усе вже готове до приїзду гостей на чолі з головою Київсько-Житомирської Дієцезії єпископом Віталієм Кривицьким.Зустрічали єпископа подружжя Кравченків з короваєм на рушнику, щирими словами привітання та усмішкою на обличчі. Далі, священики одягнення у вогняне вбрання, що є символом Святого Духа, розпочали Пресвяту Євхаристію. Проповідь, яку проголосив єпископ Віталій Кривицький, була дуже точною, повчальною та зрозумілою. Кожен присутній міг з легкістю збагнути всю суть цього свята завдяки простим прикладам, які давали змогу в повній мірі усвідомити як це відбувалося колись. «От зараз ви всі чекали свята Зіслання Святого Духа, кожен парафіянин знав, що потрібно робити, що на них чекає, але тоді  учні не мали змоги знати, що їх чекає, вони лише вкотре собі повторювали слова Ісуса, що на них зійде Утішитель.» - говорив голова нашої дієцезії.
 Після Лоретанської Літанії до Пресвятої Діви Марії відбулася святкова Євхаристійна  процесія навколо нашого храму, після якої молодь нашої парафії подякувала єпископу за його присутність та щирі слова в часі проповіді, які вселяють у людські серця надію та віру. Потім єпископ благословив мирян, а парафіяни разом з настоятелем запросили всіх до святкового столу. За смачними канапками та солодким частуванням усі мали змогу поспілкуватися. Тоді панувала дружня та невимушена атмосфера, в якій кожен відчував себе вільно: хтось робив селфі з єпископом, хтось жартував,  хтось просто спілкувався  і спільно споживали агапу.  Сподіваємось, що кожен залишив наш храм будучи переповненим Божою благодаттю та Святим Духом у серцях.

Світлана Голюк