«Мільйон дітей моляться разом розарій»

Починаючи від 2005 року, діти в різних частинах світу 18 жовтня об’єднуються в молитві на вервиці, жертвуючи її за мир і єдність. Цього разу в центрі ініціативи була постать святого Йосифа, обручника Пречистої Діви Марії, якому присвячений спеціальний рік, який триває від 8 грудня.
Кардинал Мауро П’яченца, Президент Папської Фундації «Допомога Церкві в потребі», яка є промоутером цієї ініціативи, розповів, що цьогорічна кампанія покликана заохотити дітей у важких ситуаціях шукати допомогу та підтримку в Господа Бога, вдаючись до заступництва святого Йосифа. 
В парафіях, сім’ях, дитячих будинках сімейного типу нашої дієцезії діти також долучились до цієї грандіозної світової молитовної ініціативи «Мільйон дітей моляться разом розарій».




Отець Піо обіцяв, «Коли мільйон дітей молитимуться Розарій, тоді світ зміниться».

«Ця всесвітня молитва розарію разом із дітьми повинна наповнити нас новою впевненістю в любові та захисті Бога, які Він хоче дати нам через Свою Матір. У листі до дітей ми хотіли б нагадати Вам про початок Марійської епохи, яка розпочалася в Рю дю Бак у Парижі в 1830 році. Мати Божа з’явилася тут святій Катерині Лабуре і об’явила себе як Непорочне Зачаття (ще за 28 років до проголошення догми про Непорочне Зачаття). Вона розповіла їй про болючі події, які мали відбутися у Франції та в усьому світі. „Цілий світ буде опанований хаосом… Люди повірять, що все втрачено … Хрест зневажатиметься, він буде кинутий на землю”. Але Мати Божа тримала у своїх руках глобус, який зображав кожну людину та пообіцяла сестрі Катерині захист і допомогу, якщо люди довірятимуть Богові, молитимуться вірно і житимуть любов’ю. Вона навіть подарувала їй образ, щоб зробити з нього медальйон та крилату молитву – заклик, яким ми можемо часто молитися. На образі під Її ногами знаходиться змій, а з розпростертих рук виходять благодаті на цілий світ. Вона – наша Мати, Посередниця всіх благодатей і та, Яка розтрощила змія, Яка переможе зло, сатану. Тому, щоб вистояти в теперішній всесвітній духовній боротьбі, ми повинні повністю присвятити себе Їй і через розарій шукати захисту під Її плащем. Дякуємо Вам за те, що віддаєте дітей під покров Божої Матері. Якщо ми навчимо їх бачити в Марії свою власну Матір, якщо ми навчимо їх молитися розарій, то надамо їм найкращий захист і найкращу підготовку для майбутнього».