Освячення храму Святої Софії Мучениці в с. Сусли

16 травня 2018 року відбулося велике торжество освячення храму Святої Софії Мучениці поєднане з урочистим святкуванням відпусту на честь Святої Софії в селищі Сусли Новоград –Волинського району. Святу Месу очолив єпископ Віталій Кривицький єпископ Київсько-Житомирської дієцезії у співслужінні з зібраними священиками.
Під час проповіді єпископ пригадав, що «Слово Боже є, було і буде! Ми прийшли в цей світ і відійдемо, а Твоє слово буде тривати до віку….» Також підкреслив , що Бог в житті кожної віруючої людини має займати важливе місце, а місцем зустрічі є храм з двома вівтарями. Першим вівтарем є вівтар Слова Божого і хто слухає це Слово, то воно порушує серце людини і така людина не може бути замкненою на інших…. А другим важливим вівтарем нашого життя є Євхаристійний вівтар - це той вівтар який збирає навколо себе учнів та цілу церкву….

Після проповіді наступив найголовніший момент – молитва освячення, у якій єпископ просить Святого Духа, щоб цей храм завжди був домом Божим, місцем молитви і зустрічі з Богом, місцем, де збирається люд Божий – Церква Христова – і відправляються святі таїнства.
По закінченні молитви відбувся обряд помазання вівтаря святим миром – єлеєм, освяченим у Великий Четвер. Освячений єлей є символом Самого Христа – Помазаника Божого. Цей обряд здійснює єпископ. Потім помазують стіни храму – символу Церкви, спорудженої на наріжному камені – Христі.

Велика радість переповнювала серця парафіян та парафіян з інших парафій з нагоди переживання такої великої урочистості. Також були присутні і представники влади Народний депутат України Литвин В.М., Голова Селишної ради та інші.

с. Бернадетта Попадюк SNSJ