Реколекції Конгрегації сестер Божественного Відкупителя

«Без доброти та милосердя неможливе майбутнє.»

 

Реколекції – це час відновлення віри, переосмислення свого християнського життя. Це час, який дає можливість задуматися над питаннями своєї духовності.

З 07.11 по 10.11.2019 року Духовна родина Конгрегації сестер Божественного Відкупителя м. Умані мала можливість пережити час духовного відновлення у отців місіонерів Згромадження св. Вікентія де Поля (Одеська область с. Фонтанка).

Під духовним керівництвом о. Віталія Новака на конференціях ми могли обговорити та пізнати про дію Божого милосердя у житті людини. Спілкуючись та дискутуючи  відкрили для себе образ милосердного Бога, який запрошує нас бути милосердними. Практичним заняттям для  нас стала участь на проекті «Деполь Україна в Одесі» у служінні безхатченкам. Тут ми зрозуміли, як можна з радістю і любов'ю служити потребуючим і надавати їм можливість відчути себе гідними Божої любові. Кожен з нас пересвідчився, що Боже милосердя приходить до кожного, незалежно від їх соціального статусу. Ми переповнювалися радістю від того, що можемо бути Божими руками, які пригортають до себе обездолених, хворих та відкинутих людей.

Відвідавши реабілітаційні центри «Спільнота в діалозі» для жінок 

у с. Візірка і для чоловіків у с. Булдинка, які ефективно допомагають людям вийти із алкогольної та наркотичної залежності і надають цим людям путівку у нове життя, ми ще раз переконалися у безмежній Божій любові до цих людей. Ці зустрічі нас навчили по-іншому дивитися на людей, які у своєму житті не пізнавши Божої любові через різні життєві обставини прийшли до фізичного та духовного падіння, але відчувши Боже милосердя, вони роблять перші кроки до повного одужання, у них з'явилася надія та віра. Для себе ми зрозуміли, що Господь приймає всіх, нікого не відкидає, кожному дає шанс змінити своє життя на краще. Кожен небайдужий  може допомогти таким людям у цьому молитвою, моральною підтримкою.

Яскравим прикладом милосердя до ближнього були для нас отці місіонери Згромадження св. Вікентія де Поля о. Віталій Новак та о.Владислав Бісмак та сестри зі згромадження Дочок Милосердя св. Вікентія де Поля, а також волонтери та працівники організації «Деполь Україна в Одесі».

Дякуємо с. Ніколь та с. Летиції з Конгрегації Сестер Божественного Відкупителя за організацію та надану можливість духовно відновитися та переосмислити своє християнське життя.

 

Членкині Духовної родини Конгрегації сестер Божественного

Відкупителя м.Умані: Оксана, Світлана, Людмила