Річниця смерті о. Людвіка Камілевського

Рік тому Господь покликав по вічну нагороду о. Людвіка Камілевського, багаторічного настоятеля парафії св. Вацлава в Житомирі. В першу річницю смерті, в храмі, який відбудовував о. Людвік, зібралось багато людей, які разом хотіли молитись до Господа за свого настоятеля, завдяки зусиллям якого, мікрорайон Крошня має свою святиню. Очолив святу Месу єпископ Леон Дубравський, якого о. Віктор Маковський привітав, як земляка, житомирянина, як крошенського парафіянина. Співслужили йому також єпископ Ян Пурвінський та священники, які приїхали з різних парафій. Був також присутній архієпископ Житомирський і Поліський Володимир (ПЦУ). 
«Таємниця покликання є в Серці Божому» - так почав свою проповідь єп. Леон. «Священник це той, на чиї слова приходить Ісус. Слова ці часто повторював о. Людвік, невтомний працівник ниви Господньої». Про авторитет батька, священика говорив єпископ під час проповіді. Світ хоче знищити авторитет священника, батька, матері. Єпископ пригадав, що потрібно виховувати нове покоління на традиції, на слові Божому, і тільки тоді будуть нові покликання, нові священники та добрі родини. На закінчення проповіді не обійшлось без співу колядок, які так любить співати єп. Леон.
Перед благословення була освячена пам’ятна дошка, яка назавжди буде пригадувати про отця Людвіка, який так багато зусиль віддав парафії св. Вацлава в Житомирі.
Все, чого можемо просити для наших померлих – це Божого милосердя для них, зокрема для отця Людвіга Камілевського. А також дякувати за його життя, присутність серед нас і ревне служіння, плодами якого зараз користуємось.
Нехай Милосердний Господь винагородить отцю Людвіку його ревне служіння.