«Щаслива родина – тато, мама, дитина» - хода на захист традиційних родинних цінностей пройшла в Житомирі


 Житомир долучився до 50 українських міст,  в яких небайдужі вийшли цілими родинами на центральні вулиці міста, щоб святкувати Тиждень подружжя в Україні та свідчити про важливість і цінність традиційних міцних та щасливих родин. Родин, фундамент яких - вірність, любов, турбота про дітей.
Рівно о 15 годині, коли колона готувалась до виходу, з неба полляв рясний дощ. Здавалось – все зіпсоване. Але, якщо є благородна мета  - то до неї можна дійти і під парасолями та міцніше загорнувшись у теплий одяг. Наречені в весільному вбранні, діти у колясках, багато сімей з дітьми, люди старшого покоління. Всі вони сьогодні, як один організм залишили затишні домівки. Центральними вулицями міста величезна колона людей жваво вирушила на вулицю Михайлівську, де вже чекала насичена програма під гаслом: «Щаслива родина – тато, мама, дитина».  


Організаторами свята стали Рада християнських церков м. Житомира і Житомирської області, Житомирська міська рада та ВБО АСЕТ. На початку свята до всіх зібраних звернулись представники християнських церков, наголошуючи про важливість християнських цінностей та звертаючись у спільній молитві до Небесного Отця, про благословення для наших родин, для нашої України.

Свято було насиченим. Вулиця Михайлівська, яка є головною пішохідною вулицею міста, і має довжину 288 метрів, була вщент заповнена людьми. Не було куточка, де щось би не відбувалось. Тут і гри та розваги для дітей, конкурси, поліцейська машина, за кермом якої можна було посидіти, і пожежники, які влаштували небувале поливання вулиці, і справжній український куточок з кроликами та козами, фото зони, багато інформаційних куточків. Все це сьогодні було безкоштовним і вносило різноманіття у це свято


І нехай, через декілька годин свята з неба знов проллявся дощ, але цей день впишеться золотими літерами в історію міста та багатьох сімей, які знайшли час і бажання бути разом, та бути свідками справжніх християнських цінностей.