ТАЇНСТВО МИРОПОМАЗАННЯ В ЖИТОМИРІ

Парафія святого Вацлава в м. Житомир давно не переживала такої піднесеної та урочистої події. Святкування відпусту на честь другого покровителя  храму св. Йоана з Непомук, було поєднане з уділенням таїнства Миропомазанням. Приготування до урочистості почалось ще зазадалегідь, а труднощі вносили свої корективи, бо після бурі світла в храмі не було 20 годин, сильна віра та довіра зробили чудо, рівно о 18.00 в храмі засяяло довгоочікуване світло і вже більше нічого не могло затьмарити такої величної урочистості. Молоді прихожани з усіх парафій Житомира отримали  Дар Духа Святого. Хоча день, в який це сталось був цілком звичайним. 21 травня 2019 року. Не було ні вітру ні вогняних язиків. Ніхто не почав говорити чужими мовами. Відбулось щось невидиме для очей, але важливе для їх християнського життя.

Святу Месу очолив єпископ Ян Пурвінський вислужений єпископ Київсько – Житомирської дієцезії у співслужінні з зібраними священиками. 
В часі проповіді єпископ Ян, як завжди тепло, по-батьківськи і з ностальгічними спогадами з минулого, наголосив на важливість всіх Дарів Духа Святого, яким наповнюються ті, хто Його бажає.
Після проповіді розпочався обряд таїнства Миропомазання. Кандидати до отримання цього таїнства відновили обітниці хрещення і визнали віру. Після цього єпископ разом зі священиками, простягнувши руки над головами всіх кандидатів, молилися про влиття Святого Духа.


Потім настав час найголовнішої частини таїнства. Єпископ виконував жест рукопокладання, що символізує передання дару Святого Духа. А потім, чоло вірян змащувалось спеціально приготованою речовиною – миром, промовляючи такі слова: «Прийми печать дару Святого Духа».
Миропомазаний стає свідком Живого Ісуса, міцніше з'єднується з Христом, зміцнює свій зв'язок із Церквою, і повинен свідчити про християнську віру словом, яке супроводять діла.





ФОТОГРАФІЇ ТИХ, ХТО ПРИЙНЯВ ТАЇНСТВО КОНФІРМАЦІЇ
Укріплені Тілом Господа у святому Причасті, всі разом співали літаніє до Пресвятої Діви Марії та в урочистій процесії йшли за Господом Євхаристійним.







На завершення „крошенським”, що означає "гостинним" звичаєм було частування та тепла атмосфера свята з танцями, співами та почастунком.




Бажаємо всім тим, хто отримав сьогодні такий потужний Дар стати свідками Живого Ісуса, міцніше з'єднатися з Христом, зміцнювати свій зв'язок із Церквою і свідчить про християнську віру словом, яке супроводять діла. Такий день, буває раз на декілька років. Господь у Своєму Милосерді хоче укріплювати, підтримувати та давати сили у свідченні про Нього. І за це Богу подяка!