Великопісні реколекції в Олевську

В Олевську, у парафії Воздвиження Всечесного Хреста, з 23 по 25 лютого відбулися великопісні реколекції, які проводив отець Руслан Михалків, ректор Вищої Духовної семінарії у Ворзелі.
Тема реколекцій: «Притча про блудного сина». У ній проявляється Боже милосердя.
Хоча наші гріхи ображають Отця, але Він все одно хоче показати нам свою доброту і відновити наше духовне життя. Саме ця тема зараз є актуальною, оскільки нам потрібно навчитися не боятися покаятися і йти дорогою, яку нам приготував Ісус Христос. Оскільки навіть найбільший грішник заслуговує на Царство Боже!
Першого дня розбирали постать блудного сина. Він на початку повів себе ганебно та вимагав від свого батька частину свого спадку. Коли отримав бажане, то пішов у далекий край і все там розтратив. Почав важко працювати, і коли зрозумів що більше не може витримати цих страждань, то вирішив повернутися до свого батька. Цей уривок говорить нам про те, що як би ми не хотіли змінити своє життя, але все одно Господь краще знає, як нам потрібно і що є для нас краще, і різними способами хоче показати нам правильний шлях, а наше завдання це почути Його слова!
Другого дня говорили про старшого сина, про те як він був вірний своєму батькові. Цей старший син розгнівався дуже на батька, через те що він влаштував бенкет для меншого брата, але коли батько пояснив, що це дійсно для нього велике свято, оскільки «...цей брат твій був мертвий і ожив, пропав був і знайшовся». Так само і у нашому житті Господь дуже радіє коли грішник навертається до Бога. А старший син був завжди з батьком, тобто з самим Богом, і не потребував каяття.
А третього дня говорили про найголовнішу особу у цій притчі - про батька. Про те що він дійсно був милосердним. Він просто прощає та любить свого сина, який визнав свої провини та повернувся до батька за милосердям. Особа батька у цій притчі показує нам особу самого Ісуса Христа, який чекає на наше покаяння і хоче обдарувати нас своїм милосердям.
Щиро дякуємо отцю Руслану за ці реколекції! Вони були дуже корисні нашим парафіянам, думаємо що хто ще хоче віднайти це милосердя Бога, то у підготовці до Пасхи обов’язково отримають всі потрібні благодаті! Нехай навіть найбільший грішник, знайде свою дорогу до дому Отця, він є милосердним і все пробачить!
Нехай милосердя Бога буде завжди з нами! Амінь.
Аліна Павлушенко