Відкриття парафіяльного осередку «Карітас-Спес» в м. Баранівка

Початок цього тижня приніс добру новину: в Баранівці уже офіційно, під час недільної Служби Божої, було оголошено про відкриття першого не лише в нашій Дієцезії, а й в Україні загалом, парафіяльного осередку міжнародного благодійного фонду «Карітас-Спес». Настоятель парафії святого Станіслава отець Натанаїл OFM був призначений директором Баранівського осередку. Саме задля урочистого оголошення, а також задля довірливої,  щирої розмови з парафіянами в Баранівку приїхав директор ДБФ «Карітас-Спес» Київсько – Житомирської дієцезії о.Віталій Умінський.
Що ж саме сталося в той день? Те, що місцева католицька громада дуже численна та потужна, і їй під силу будь-які починання – сумнівів немає. Те, що директор «Карітас-Спес Баранівка», о. Hатанаїл OFM все своє священицьке служіння щоденно втілював, по суті, місію «Карітас», також знають усі. Але віднині суттєво відрізнятиметься організація благодійності. Одна з місій «Карітас» – виховання і дорослих, і юних, і малих у дусі «милосердної любові». Не всемогутні можновладці, не міфічні олігархи-благодійники, не добрі «дядечки із Заходу» будуть втілювати цю місію в Баранівській громаді. Отець Натанаїл ставить собі за мету розштурхати, розбудити, мобілізувати і своїх вірян, і жителів району без огляду на конфесійну приналежність, тобто всіх, чиє серце не скам’яніло у стінах власного добробуту. Він хоче заохотити людей допомагати, ділитися, жертвувати ближньому. І не лише подумки «зсовувати гори» під час проникливої проповіді в костелі. А реально і дієво – брати участь у акціях з одягом та продуктами, відгукуватися на інші потреби людей, які живуть у страхітливих умовах.

Коли робити все з вірою та молитвою, мати чисті, прозорі наміри, здійснювати свою роботу з любов’ю і співчуттям до тих, на кого звернена допомога, - успіх не забариться. А успіх в нашому випадку – це побудова християнського суспільства  живого і милосердного.

Вітаємо усіх жителів Баранівської громади в родині «Карітас-Спес»!

Світлана Самарська