Впровадження реліквій св. Бенедикта та св. Схоластики

Урочистість Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії 8 грудня є престольним святом в Абатстві Бенедиктинок в Житомирі. Цього року цей знаменний день відзначився ще й незвиклою подією, а саме впровадженням реліквій наших Засновників – св. Бенедикта та св. Схоластики. Розміщені в середині реліквіарія часточки їхніх кісток, дійсно являються дочасними залишками цих святих людей.  Це дар спільноти братів бенедиктинців з Сампору (Словаччина), які приймали участь в урочистій літургії. Впровадив святі мощі отець пріор Владімір Касан OSB.
Віддаючи шану реліквіям святих і блажених, Церква тим caмим шанує самого Бога за великі діла, які вчинив руками людей. Він Сам їх вів дорогою освячення себе та інших, а вони повні надії та довіри, з ревною вірою відповіли на Його поклик.

Нехай цей великий дар і нам допоможе наблизитись до їхнього життя. Нехай пізнання того, чого вони навчали і споглядання прикладу їхнього життя буде для нас взірцем ревного наслідування Господа, зростаючи у вірі. Нехай приклад їхньої віри та їх заступництво веде нас до щораз кращого наслідування Непорочної Діви Марії – Цариці всіх Святих. І приведе нас до самого Бога, котрий є джерелом і вершиною святості.

С. Ернеста Тепленко osb