Всеукраїнське паломництво медичних працівників до Бердичівського Санктуарія

Вже традиційно після літургійного спомину Святого Луки, Євангеліста, який є покровителем лікарів до Всеукраїнського Санктуарія Матері Божої Святого Скапулярія відбувається Всеукраїнське паломництво медичних працівників. Традиційним організатором цього паломництва є Єпископ Віталій Скомаровський, Ординарій Луцької дієцезії. Розпочалося паломництво з реєстрації та представлення учасників, які прибули з різних міст України. До Бердичева прибули понад 100 медичних працівників з Києва, Хмельницького, Хмільника, Луцька, Житомира, Новоград-Волинського, Довбишу, Запоріжжя, Коростишева, а також долучились бердичівські медичні працівники.

Цього року конференцію для учасників виголосив отець Вавжинець Лаврентій Іваньчук ОН з Ордену Боніфратрів. У своїй конференції отець Вавжинець розповів про Орден Боніфратрів та про Святого Йоана Божого. Боніфратри є присвячені для підтримки хворих і нужденних. В Україні вони працюють у місті Дрогобичі, Львівської області.

Після конференції відбулася Служба Божа, який очолив Єпископ Віталій Скомаровський, Ординарій Луцької дієцезії, а співслужили йому священики, які прибули разом з зі своїми медичними працівниками з різних міст України.

 

Після завершення Служби Божої відбулась молитва Розарія. Завершилось паломництво святковим почастунком, який приготувала спільнота «Домашня Церква».

Максим Железницький