Запрошення на ФРАНЦИСКАНСЬКе ПАЛОМНИЦТВо ДО БЕРДИЧЕВА

Сердечно запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у ФРАНЦИСКАНСЬКОМУ ПАЛОМНИЦТВІ ДО БЕРДИЧЕВА.
Паломництво з Житомира до Санктуарія Матері Божої в Бердичеві вирушає 21 липня 2018 р. о 6:00 год. Воно пройде під гаслом ,,Покликані до святості”.
Вартість паломництва – 70 грн, друга особа із сім’ї – 50 грн, третя особа із сім’ї – безкоштовно, четверта отримає подарунок!
Записатись можна в закристії храму св. Йоана з Дуклі або за номером – 097 843 16 18 (о. Йоан Гергуш ОФМ)
Інформація для паломника
1. В паломництві може взяти участь кожен, хто приймає його релігійний характер і буде виконувати духовні та організаційні вимагання. Паломники беруть участь у Месі, моляться, співають релігійні пісні, слухають духовні конференції, ідуть без нарікання.
2. У зв’язку із покутним характером паломництва, всім забороняється вживати алкоголь, в тому числі пиво, та палити цигарки. Під час паломництва зберігаємо дух радості, а також покути і поваги (поводимо себе культурно, звертаючись до себе: “брате”, “сестро”, стараємося допомагати один одному зносячи тягар дороги, виконуємо завдання доручені керівництвом паломництва. Вдягаємося зручно, але скромно, відмовляючись від “крикливої сучасної моди” (ідемо в футболці, а не в майці, рукав футболки повинен сягати поза плече, заборонені: шорти, лосини, майки-топіки).
3. Кожна дитина до 14 років мусить мати свого індивідуального опікуна. Для молоді від 14 до 18 років опікуном може бути один дорослий на кілька осіб.
4. Речі віддаємо в визначеній годині зранку. До рюкзака, який несемо з собою під час паломництва, потрібно взяти: пляшку з водою, шкарпетки на заміну, щось на випадок дощу, пісенник, молитовник і розарій, вигідне взуття, покриття голови. Потрібно також взяти з собою їжу на обід, котра не зіпсується в дорозі. Воду будуть довозити волонтери нашого паломництва.
5.Крім особистих речей, особи, що постійно приймають певні ліки, повинні не забути їх взяти із собою, а додатково кожен паломник має взяти з собою 2 звичайні бинти і 1 еластичний.
6. Кожен паломник обов’язково несе на шиї хустку на видному місці.
7. Забороняється смітити під час походу та на зупинках.